CÂT DE MARI POT FI FERESTRELE SAU UȘILE DE STICLĂ? UNEORI, CÂT FAȚADA CASEI CategoriesTendinte

CÂT DE MARI POT FI FERESTRELE SAU UȘILE DE STICLĂ? UNEORI, CÂT FAȚADA CASEI

Cum transformi complet o locuință, oferindu-i un farmec aparte prin intermediul suprafețelor vitrate? Renunți la una dintre fațade și o înlocuiești cu cele mai mari uși pivotante din sticlă. Arhitecții Pieter Peerlings și Silvia Mertens de la Sculp.it au demonstrat că se poate și au implementat această soluție într-un proiect de reședință din Antwerp, Belgia.

discutiilafereastra_sursa deezen.com (1)

În primul rând, să stabilim ce sunt ușile pivotante. Acestea au un sistem de prindere bazat pe balamale fixate în pardoseală și tavan, și nu pe lateral, ca în cazul ușilor clasice. Principalul avantaj al acestora este reprezentat de faptul că pot avea dimensiuni mult mai mari comparativ cu ușile standard, păstrând funcționalitate și eficiența la niveluri superioare. Desigur, supradimensionarea aduce și alte avantaje ce țin de amenajarea și folosirea spațiilor interioare și exterioare.

În cazul de față, uriașele uși personalizate au o lățime de 3 m și o înălțime de 6 m, câtărind fiecare câte 2000 kg. Deși poate părea șocantă greutatea, acestea sunt extrem de ușor de manevrat, putând fi împinse fără efort cu un singur deget. Cele două uși reprezintă, de fapt, peretele din spate al casei, conectând o bucătărie și o sufragerie cu grădina exterioară. Chiar deasupra bucătăriei se află un spațiu restrâns pentru birou, iar unul din dormitoarele situate la următorul nivel are acces la un balcon interior care oferă vedere la spațiul pentru servirea mesei.

Suprafața vitrată generoasă se află într-un contrast puternic cu restul fațadei. În ansamblu, însă, construcția are un design suprinzător, pus în valoare de lumina naturală pătrunsă prin cele două uși. Combinația interesantă între elementele istorice existente și fațada contemporană mai puțin obișnuită cuprinde atât considerații estetice, cât și practice, într-un design interior și exterior îmbunătățit semnificativ.

discutiilafereastra_sursa deezen.com (2) discutiilafereastra_sursa deezen.com (5) discutiilafereastra_sursa deezen.com (3)

Este adevărat că pentru a putea instala astfel de uși uriașe e nevoie de construcții complexe și spațioase, însă, există variante și pentru cei care stau în locuințe mai mici și își doresc soluții clasice, care să le ofere avantajele suprafețelor vitrate generoase. În acest sens, profilele Gealan integrează tehnologii inovatoare care permit construcția unor ferestre mai mari, mai sigure și mai eficiente.

Astfel, sistemul Gealan Futura și sistemul complet din sticlă Gealan Kubus, echipate cu tehnologia STV (Vitraj Static Uscat) permit realizarea cercevelei la dimensiuni de până la 2,4 m, asigurând, în același timp, stabilitate maximă, protecție antiefracție ridicată și o greutate redusă. În plus, împreună cu izolarea intensivă integrată IKD se  îmbunătățește izolarea termică și fonică până la atingerea standardelor de casă pasivă, optimizând preţul și prelucrarea.

Sursa: dezeen.com

Discuții la fereastră este un concept dezvoltat de Gealan România, prin care împărtășim idei și imagini care să te inspire. Te așteptăm pe www.gealan.de/ro cu soluții complete de tâmplărie pentru locuințe confortabile, moderne și eficiente.

Gravatar image
By

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *