MINI-CABANE CU FERESTRE GENEROASE CategoriesTendinte

MINI-CABANE CU FERESTRE GENEROASE

Atunci când cauți să te bucuri de momente de relaxare, să asculți liniștea din jur și să privești ore în șir natura, ai nevoie doar de un mic refugiu în armonie cu ceea ce vrei să experimentezi. Și când spunem “mic refugiu” ne referim chiar și la o cabană de 8mp, situată în inima pădurii. Însă, în ciuda simplității lor aparente, cabanele de mici dimensiuni au fost întotdeauna o provocare în materie de design, având în vedere că trebuie profitat din plin de spațiile minime.

Arhitecții din întreaga lume au demonstrat că pot construi case minuscule, cu personalități puternice. Pe lângă compartimentările și amenajările ingenioase, multe construcții atrag atenția prin elemente suprinzător de mari comparativ cu suprafața casei. Am selectat câteva cabane mici, dar cu ferestre generoase, care, cu siguranță, vă vor trezi dorul de ducă într-o escapadă relaxantă.

TheTreehouse, Beijing (8mp)

Casa de la poalele muntelui a fost construită pentru a oferi o legătură subtilă între spațiul interior și natură. Deși construcția are o suprafață de doar 8mp, camera de relaxare este prevăzută cu o fereastră generoasă, prin care locuitorii se pot relaxa în timp ce privesc muntele, pădurea sau cursul apei din apropierea casei.

discutiilafereastra.ro Treehouse Beijing (1)_ archidaily discutiilafereastra.ro Treehouse Beijing (2)_ archidaily

The Cabin, Cehia (12.5mp)

Construită pe un fost buncăr aflat la granița dintre Cehia și Austria, cabana a fost proiectată cu două ferestre mari – una orientată către granița cu Austria, iar cea de-a doua oferă o vedere spre biserica din cel mai apropiat sat. Pentru a da impresia unui spațiu mai generos, arhitecții au adăugat, în timpul procesului de construcție, o altă fereastră pe acoperiș.

discutiilafereastra.ro_The Cabin (1)_archdaily discutiilafereastra.ro_The Cabin (3)_archdaily discutiilafereastra.ro_The Cabin (2)_archdaily

DD16, Moscova (16mp)

Acesta este un prototip al unei case modulare care a fost realizată pentru a fi instalată în locuri îndepărtate și în condiții extreme. În cei 16 mp există o baie cu duș, un pat dublu, o masă și un spațiu liber, unde se poate instala soba de lemn. Datorită ferestrelor mari și a cantității de lumină naturală care pătrunde prin acestea, spațiul interior pare mult mai generos.

discutiilafereastra.ro_DD16 (2)_archdaily ( discutiilafereastra.ro_DD16 (1)_archdaily

A45, New York (17mp)

Acest prototip de cabană este realizat din materiale 100% reciclabile, incluzând cadrul de lemn și modulele de perete. Fereastra triunghiulară care se întinde din podea pânâ în tavan conține șapte piese din sticlă, care permit luminii naturale să ilumizeze interioarele. Structura ușor ridicată de patru dune de beton permite proprietarilor să își plaseze casa în zone mai îndepărtate, fără a fi nevoie de utilaje grele.

discutiilafereastra.ro_A45 (1)_archdaily discutiilafereastra.ro_A45 (2)_archdaily

Tree Snake Houses, Portugalia (27mp)

Design-ul construcției, asociat cu plăcile și lemnul de la bază sugerează un șarpe alunecând între copaci. Precum un animal sălbatic aflat în habitatul său natural, casa apare bursc în câmpul vizual al observatorului. Două ferestre mari – una prin care poți admira parcul, cealaltă poziționată pe tavan, sporesc conexiunea cu exteriorul și favorizează pătrunderea luminii naturale din mai multe unghiuri.

discutiilafereastra.ro_Tree Snake House (2)_archdaily discutiilafereastra.ro_Tree Snake House (1)_archdaily

Summerhouse T, Stockholm (40mp)

Situată lângă un lac, această casă micuță suprinde prin caracterul intim și prin priveliștea pe care o oferă. Există o singură ușă, care duce la baie, iar în rest, spațiul deschis, cu ferestre din podea până în tavan, oferă locuitorilor libertatea de mișcare și sentimentul că suprafața este mai mare în realitate. Doi dintre pereți sunt formați din ferestre glisante, care în zilele fierbinți de vară, se deschid cu ușurință și permit pătrunderea unei brize plăcute în interior.

Tynningö, Krupinski

Tynningö, Krupinski

MINIMOD Catuçaba, Brazilia (42mp)

Această construcție este un refugiu primitiv, cu o reinterpretare contemporană, care își propune să ofere experiențe unice. Situată strategic în vârful unui deal, cabana oferă o priveliște completă asupra împrejurimilor prin intermediul suprafețelor vitrate generoase.

mini mod x mini mod l

Sursa: archdaily.com

Discuții la fereastră este un concept dezvoltat de Gealan România, prin care împărtășim idei și imagini care să te inspire. Te așteptăm pe www.gealan.de/ro cu soluții complete de tâmplărie pentru locuințe confortabile, moderne și eficiente.

Gravatar image
By

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *