UȘI GLISANTE DIN STICLĂ PENTRU INTERIOARE FĂRĂ LIMITE CategoriesTendinte

UȘI GLISANTE DIN STICLĂ PENTRU INTERIOARE FĂRĂ LIMITE

Cu toții ne dorim spații interioare mai mari, mai aeristice și mai luminoase, însă pereții depărțitori, construiți din materiale netransparente, nu contribuie la atingerea rezultatului mult așteptat. Care sunt soluțiile? Pereții de sticlă, care pot delimita spațiile interioare și spori gradul de iluminare, fără a permite, însă, trecerea dintr-o încăpere în alta sau ușile glisante, care pe lângă avantajele estetice, creează o legătură directă între spațiile interioare sau chiar între interior și exterior.

Unde pot fi instalate ușile glisante cu suprafețe generoase de sticlă?

Ușile glisante sunt perfecte atât pentru apartamentele cu design modern, putând fi amplasate la trecerea dintr-o cameră în alta, cât și pentru case, ținând cont că pot marca granița cu grădina sau cu terasa exterioară. În cazul apartamentelor, ușile glisante sunt cel mai des folosite pentru separarea bucătăriei de living. Desigur, există și opțiunea de a avea un spațiu comun pentru living și bucătărie, însă pentru cei care vor să evite răspândirea mirosului de mâncare sau a aburilor care pot afecta finisajele, ușile glisante de sticlă sunt cea mai bună soluție.

Persoanele mai îndrăznețe aleg să instaleze uși glisante din sticlă în dressing sau chiar în dormitor. Efectul estetic este wow, însă, pentru a păstra totuși gradul de initimitate, se recomandă folosirea unor draperii sau storuri.

www.discutiilafereastra.ro_Usi glisante si pereti de sticla_sursa Contemporist (1)www.discutiilafereastra.ro_Usi glisante si pereti de sticla_sursa Contemporist (2)

În cazul proiectelor internaționale, marile firme de arhitecutră și design au găsit soluții ingenioase pentru a îmbina eleganța și funcționalitatea. De exemplu, 33bY Arhitecture a echipat un apartament din Ucraina cu un perete glisant de sticlă, care separă dormitorul de living și care folosește un sistem de “sticlă inteligentă”. Astfel, pe timpul zilei sticla este transparentă pentru a permite luminii naturale să pătrundă în orice colț al casei, iar în timpul nopții aceasta devine opacă pentru a asigura mai multă intimitate.

www.discutiilafereastra.ro_Usi glisante si pereti de sticla_sursa Contemporist (4) www.discutiilafereastra.ro_Usi glisante si pereti de sticla_sursa Contemporist (3) www.discutiilafereastra.ro_Usi glisante si pereti de sticla_sursa Contemporist (6)

Pentru cei care stau la casă, ușile glisante cu suprafață de sticlă oferă perspective unice asupra naturii. Acestea sunt folosite pentru a conecta interiorul casei cu exteriorul și pentru a permite trecerea ușoară spre grădină sau curtea interioară. 

www.discutiilafereastra.ro_Usi glisante si pereti de sticla_sursa Contemporist (7) www.discutiilafereastra.ro_Usi glisante si pereti de sticla_sursa Contemporist (8)

Ținând cont de standardele locuințelor moderne și de faptul că suprafețele vitrate generoase oferă un plus de confort și senzația de eleganță, GEALAN a dezvoltat ușa glisantă cu ridicare S9000, care îndemplinește toate cerințele privind aspectul și funcționalitatea.

Usi culisante cu ridicare GEALAN S9000 (1)

Avantajelor ușilor glisante GEALAN

  • Permit pătrunderea luminii naturale din exterior sau circularea luminii dintr-o încăpere în alta.
  • Ating valori excelente de izolare termică și elimină pierderile de energie.
  • Au un sistem de funcționare facil, se deplasează ușor, iar conexiunea la sol, aproape fără piedici, estompează linia dintre interior și exterior, făcând trecerea mai ușoară.
  • Pot avea un design personalizat în funcție de arhitectura sau de amenajarea interioară, fiind disponibile într-o gamă variată de culori și finisaje.

Surse: www.contemporist.com / www.gealan.ro

Discuții la fereastră este un concept dezvoltat de Gealan România, prin care împărtășim idei și imagini care să te inspire. Te așteptăm pe www.gealan.de/ro cu soluții complete de tâmplărie pentru locuințe confortabile, moderne și eficiente.

Gravatar image
By

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *