CASA DE VACANȚĂ, UN REFUGIU ÎN MIJLOCUL NATURII CategoriesNoutati

CASA DE VACANȚĂ, UN REFUGIU ÎN MIJLOCUL NATURII

Acum că vara și-a intrat în drepturi, cu toții suntem cu gândul la vacanță. Unii preferă briza mării, alții răcoarea muntelui, însă există și oameni care își doresc un singur lucru: un loc în care să se bucure din plin de natură. În acest sens, astăzi vă prezentăm o casă de vacanță construită în inima unei mici păduri cu pini, yucca și căpșuni, din Cap Ferret, Franța.

Arhitecții de la Atelier du Pont au avut ca inspirație alte proiecte cu cabane, însă de data aceasta au realizat o singură construcție din mai multe cabane, conectate prin multiple deschideri pentru a accentua legătura cu mediul exterior. De altfel, afară a fost creat spațiul ideal pentru relaxare. Piscina înconjurată de copaci și liniștea din mijlocul pădurii nu pot fi decât o încântare pentru cei care își petrec zilele libere aici.

discutiilafereastra.ro (8)

În interior, design-ul este minimalist. Zona de dining și bucătăria împart același spațiu, iar masa este pusă în evidență de un ansamblu de lumini coloate, suspendate de tavan, care contribuie la atmosfera ambientală. În continuarea acestui spațiu se află living-ul, în care se regăsește o canapea colorată, care îmbie și ea la relaxare. Însă, elementul surprinzător al acestei încăperi este fereastra triunghiulară, care permite pătrunderea luminii, printre ramurile copacilor, și oferă o vedere unică asupra pădurii.

discutiilafereastra.ro (1)discutiilafereastra.ro (5)

Însă, fereastra triunghiulară din living nu este singura din casă, același tip de suprafață regăsindu-se și în alte camere, cum ar fi acest dormitor care are și o deschidere spre un spațiu exterior în aer liber.

discutiilafereastra.ro (7)

Există și alte elemente suprinzătoare în această casă de vacanță. De exemplu, acest dormitor a fost echipat cu două seturi de paturi supraetajate personalizate. Astfel, zidul central, care separă paturile, este prevăzut cu o gaură rotundă, astfel încât oamenii să se vadă și să vorbeacă cu ușurință atunci când sunt întântinși în pat.

discutiilafereastra.ro (6)

Fiind construit ca un spațiu destinat relaxării și distracției, casa este prevăzută și cu un spațiu de joacă. Astfel, în fața unor ferestre mari, cu suprafețe vitrate mari, din tavan până în podea, locatarii se pot relaxa la masa de biliard sau pur și simplu, admirând frumusețea naturii. Pe lângă faptul că spațiul este foarte bine luminat, ferestrele generoase facilitează conexiunea cu exteriorul în orice anotimp.

discutiilafereastra.ro (2) discutiilafereastra.ro (3)

Ție ți-ar plăcea să îți petreci vacanța într-o astfel de casă, în inima pădurii? 🙂

Sursa: contemporist.com

Discuții la fereastră este un concept dezvoltat de Gealan România, prin care împărtășim idei și imagini care să te inspire. Te așteptăm pe www.gealan.de/ro cu soluții complete de tâmplărie pentru locuințe confortabile, moderne și eficiente.

Gravatar image
By

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *