CUM SĂ ÎȚI PREGĂTEȘTI BALCONUL PENTRU VARĂ? CategoriesSfaturi

CUM SĂ ÎȚI PREGĂTEȘTI BALCONUL PENTRU VARĂ?

Vrei să întâmpini cum se cuvine sezonul cald? Începe cu reamenajarea balconului! Cu puțină creativitate, acesta poate deveni locul tău preferat pentru această vară. Decorul potrivit te va ajuta să experimentezi farmecul verii în orice moment, în timp ce te bucuri de confortul de acasă. Dacă ești în pană de idei, ia-ți inspirația din pozele de mai jos și ține cont de câteva sfaturi utile.

De multe ori, balconul este folosit ca spațiu de depozitare, iar accentul este pus pe utilizarea eficientă a fiecărui colț și mai puțin pe aspectul estetic. Însă, dacă îți dorești un spațiu fermecător, perfect pentru a-ți petrece serile de vară, atunci trebuie să găsești un mix între design și funcționalitate. Indiferent de forma sau dimensiunea balconului, soluții ingenioase există întotdeauna. 🙂

De exemplu, poți transforma balconul în cafeneaua din propria ta casă. Da, locul acela confortabil în care îți bei cafeaua în fiecare dimineață și în care îți încarci bateriile pentru o nouă zi. Ai nevoie doar de o masă mică, de două scaune sau câteva perne, pentru a te bucura de atmosfera cochetă a acestui spațiu. În plus, dacă stai la etajele superioare și ai o priveliște asupra împrejurimilor, te poți declara cu adevărat norocos.

discutiilafereastra.ro_balcon de vara (10) discutiilafereastra.ro_balcon de vara (3) discutiilafereastra.ro_balcon de vara (2)discutiilafereastra.ro_balcon de vara (17)

În schimb, dacă ești adeptul petrecerilor de vară și vrei un loc în care să te întâlnești cu prietenii în serile răcoroase, acesta ar putea fi chiar pe balconul casei tale. Și nu vorbim doar de balcoanele foarte mari; poți amenaja un mini-bar chiar și într-un loc restrâns. Iar dacă nu ai suficient spațiu, poți renunța la scaunele înalte. Până la urmă, cine vrea să stea jos atunci când atmosfera se încinge?! 🙂

discutiilafereastra.ro_balcon de vara (1) discutiilafereastra.ro_balcon de vara (9)discutiilafereastra.ro_balcon de vara (11)

Există idei și pentru iubitorii de natură, care, deși nu stau la curte, se pot bucura de o atmosferă “verde” chiar pe balcon. Astfel, îți poți transforma balconul într-o mică grădină, cu plante decorative și un scaun/o banchetă pe care să te relaxezi oricând îți dorești. Ai grijă, însă, ca plantele pe care le alegi să nu fie extrem de sensibile la soare și la căldură.

discutiilafereastra.ro_balcon de vara (15)discutiilafereastra.ro_balcon de vara (7)discutiilafereastra.ro_balcon de vara (19)

Asta nu e tot! Ce ar fi să muți living-ul în balcon pe timpul verii? 🙂 Practic, să amenajezi un mic salon, în care să îți primești musafirii pentru a vă petrece timpul liber în serile de vară. Nu ai nevoie de prea multe elemente – o masă de cafea și un fotoliu sau o canapea mică și elegantă vor scoate spațiul din anonimat. Poți adăuga alte accesorii care să îi ofere un plus de eleganță balconului: un covor colorat sau o draperie vaporoasă, elemente decorative de sezon etc.

discutiilafereastra.ro_balcon de vara (14) discutiilafereastra.ro_balcon de vara (6)discutiilafereastra.ro_balcon de vara (5)discutiilafereastra.ro_balcon de vara (20) discutiilafereastra.ro_balcon de vara (18

Indiferent de ideea pe care alegi să o implementezi în balconul tău, nu uita că ferestrele poartă un rol important. Astfel, îți recomandăm să nu acoperi spațiul vitrat cu elemente de mobilier inutile. De asemenea, alege cu grijă accesoriile pentru ferestre, astfel încât să te bucuri de umbră și răcoare pe timpul zilei, iar seara să poți deschide larg ferestrele, fără să te incomodeze. Texturile ușoare și culorile calde sunt cele mai potrivite pentru sezonul cald.

Lasă-te inspirat și bucură-te din plin de farmecul verii chiar de pe balconul casei tale!

Sursa foto: www.pinterest.co.uk

Discuții la fereastră este un concept dezvoltat de Gealan România, prin care împărtășim idei și imagini care să te inspire. Te așteptăm pe www.gealan.de/ro cu soluții complete de tâmplărie pentru locuințe confortabile, moderne și eficiente.

Gravatar image
By

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *