FERESTRE FONOIZOLANTE PENTRU LINIȘTEA DE ACASĂ CategoriesSfaturi

FERESTRE FONOIZOLANTE PENTRU LINIȘTEA DE ACASĂ

Acasă este locul acela în care atmosfera confortabilă te întâmpină de fiecare dată când treci pragul și în care te bucuri de momentele de relaxare și mai ales, de liniște. Sau cel puțin așa ar trebui 🙂 Mulți dintre noi, însă, se confruntă cu problema zgomotului din exterior, care transformă liniștea de acasă într-un adevărat privilegiu.

Closeup portrait of dreamy young beautiful fair-haired woman drinking tea, using tablet and looking through window on loggia at home

Ferestre care “fac liniște” încă nu s-au inventat, însă sistemele moderne din PVC îndeplinesc cele mai exigente cerințe în privința protecției termice și fonice. Acest aspect este asigurat de componentele principale ale ferestrei, rama și geamul. De aceea, profilele GEALAN sunt echipate cu tehnologii de ultimă generație, printre care și IKD® (Izolare Intensivă Integrată), care presupune umplerea profilelor cu spumă termoizolatoare dintr-un material special pentru a îmbunătăți valorile de izolare termică și fonică. În ceea ce privește geamul, este recomandat să fie realizat din 2 sau mai multe foi de sticlă de grosimi diferite.

discutiilafereastra.ro (3)

Un alt aspect important atunci când vine vorba de ferestre fonoizolante se referă montajul corect. Este recomandat ca montarea ferestrelor să fie făcută de către specialiști, astfel încât să evitați problemele ce țin de izolare termică și fonică, precum și costurile suplimentare pe care le presupune o fereastră instalată greșit. Una din cele mai mai greșeli de montaj este poziționarea ferestrei în zidărie, precum și izolarea necorespunzătoare a zonelor de record.

Datorită tehnologiilor moderne, chiar și atunci când alegi suprafețele vitrate mari te poți bucura de liniște în interiorul casei. De exemplu, sistemele Gealan Futura si Gealan Kubus îmbină tehnologiile IKD®(Izolare Intensivă Integrată) și STV® (Vitraj Static Uscat), asigurând cele mai bune proprietăți de izolare chiar și pentru ferestrele de mari dimensiuni.

discutiilafereastra.ro (4)

Dincolo de caracteristicile ferestrelor, există și alte mici trucuri pentru a te proteja de gălăgia din exterior. Printre ele se numără rulourile exterioare care, de altfel, te feresc și de razele puternice ale soarelui sau de privirile indiscrete, dar și perdele și draperii concepute special pentru a izola fonic. Chiar dacă sunt mai scumpe și mai greu de găsit, pentru anumite încăperi pot fi o investiție bună, reducând efectul de ecou și zgomotul până la 20 dB.

Un alt lucru interesant de știut este că izolarea fonică poate fi asigurată și de obiectele din casă – covoare, mobilier de calitate, care nu amplifică sunetul. Desigur, toate acestea în combinație cu izolarea și finisajele de calitate ale pereților.

Pentru a fi percepute de urechea umană, suntetele trebuie să aibă o intensitate între 0 și 120 dB. Zgomotele cuprinse între 20-30 dB nu ne afectează, însă cele care depășesc acest nivel devin obositoare, mai ales dacă sunt percepute o perioadă mai lungă de timp. În acest sens, ferestrele din PVC Gealan ating un indice de atenuare fonică de până la 45 dB, oferind protecție împotriva zgomotelor deranjante.

Așadar, când vine vorba de liniștea de acasă ai nevoie de cele mai bune ferestre și soluții de izolare fonică, astfel încât să te bucuri în voie de locul tău preferat. Tu cum te bucuri de liniște când ești acasă?

discutiilafereastra.ro (2)

Discuții la fereastră este un concept dezvoltat de Gealan România, prin care împărtășim idei și imagini care să te inspire. Te așteptăm pe www.gealan.de/ro cu soluții complete de tâmplărie pentru locuințe confortabile, moderne și eficiente.

Gravatar image
By

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *